horloge glas vervangen?

Horloge maken doormiddel van onze horloge service

Reparatie horloge glazen

Er zijn 3 soorten glazen die gebruikt worden voor polshorloges:

  • acrylglas, de zogenaamde onbreekbare glazen (FR: verres incassables, EN: unbreakable crystals)
  • mineraalglas
  • saffierglas
Acrylglas

Het grote voordeel van acrylglas is dat het makkelijk in allerlei vormen te persen is, al dan niet met een (hoge) welving. Vooral in oudere uurwerken werden deze plexiglazen gebruikt. Dit kunststofglas is uiteraard wel breekbaar, maar is heel resistent omdat het een beetje meebuigt bij een grote kracht. Voornaamste nadeel is dat het gevoelig is voor krassen. Omdat plexiglas zacht is kan het wel gepolijst worden.

Is je glas weinig gekrast, in dit geval kan je altijd proberen de krassen eruit te polijsten met koperpoets! Gewoon een klein beetje koperpoets op een plukje watten aanbrengen, in cirkels de krassen polijsten met een beetje druk, en afronden door met een fijne doek op te blinken. Let er wel op dat er geen koperpoets tussen het glas en de rand van de horlogekast druipt.

Toch liever door een expert dit werk laten doen? (begrijpelijk)

Maak een afspraak om het acrylglas van je (vintage) horloge te vervangen

Mineraalglas

Ook mineraalglazen komen in gebogen vormen voor, maar bij moderne uurwerken eerder in een vlakke vorm. Mineraalglas is een stuk krasbestendiger dan acrylglas, maar glas blijft glas, en is dus breekbaar. Polijsten is mogelijk met een speciale diamantpasta: het zal krassen grotendeels kunnen verwijderen, maar er zal altijd een kleine hoeveelheid glas verdwijnen. Het glas wordt dus dunner, wat naderhand de lichtreflectie ook merkbaar kan zijn. Uiteraard wordt het glas daardoor kwetsbaarder. Vervangen van het glas blijft de beste optie.

Contacteer me om een nieuw mineraal horlogeglas te plaatsen.

Saffierglas

Saffierglas is krasvrij: het kan enkel door diamant gekrast worden. In tegenstelling tot wat populair aangenomen wordt, is saffierglas niet onbreekbaar. Het glas is enorm hard, daardoor ongevoelig voor krassen, maar wel broos. Een slag met een scherp voorwerp kan het glas breken. Saffierglas is opmerkelijk duurder dan mineraalglas.

Nieuw saffierglas nodig voor je uurwerk? Neem contact met ons op.

 u kunt contact met ons opnemen via:

Horloge reparatie

Retour sturen?

Heel eenvoudig binnen 14 dagen aanmelden.

Snelle verzending

direct na binnenkomst van betaling!

Wereldwijde levering

Doormiddel van ons beveiligd premium verzenddienst

Wereldwijde garantie

Op iedere internationale aankoop